Om


"Tegnekroken" viser bilder av gråblyanttegninger tegnet av Irén Tvedt Asbjørnsdatter Færevaag. Min bakgrunn er fra grafisk hvor jeg har jobbet som tegner, grafisk designer, Mac-operatør og grafiker m/svennebrev. 

Foretaksnavn: "Færevaag kreativ", org.nr.: 918 901 051 


Tegning og maling har undertegnede holdt på med så lenge jeg kan huske, men som voksen ble blyanter og pensler lagt bort… Etter ca 15 år fant jeg tegnesakene frem igjen, og finner stor glede i å tegne spesielt ville dyr og fugler. Etterhvert har jeg så smått begynt å tegne mennesker også. Tegnegleden er i fokus, og tegnemessige utfordringer er kjekt.

Jeg bor "på landet", på øyen Tysnes i Sunnhordland. Her har jeg egen tegnestue med flott utsikt mot det høyeste fjellet på øyen; "Tysnessåto". Utsikten til den flotte naturen, og det skiftende vestlandsværet, er inspirasjon i seg selv.

Tegnestuen er innredet med en blanding av nytt og gammelt. Bilder og gjenstander med stor affeksjonsverdi skaper en koselig atmosfære det er godt å jobbe i. Timene fyker fort når jeg svinger blyantene mens jeg lytter til musikk. Stereoanlegget mitt fra 1989, har kommet til heder og ære igjen, og det er ren nostalgi å lytte til de gamle LP'ene...

Jeg påtar meg gjerne tegneoppdrag, og tegner etter foto. Nærmere opplysninger om fotoreferanse, priser osv, finner du under fanen: "Priser/bestilling".

"Tegnekroken" har egen side på Facebook.Tegnestuen hjemme på Tysnes: