Om

"Tegnekroken" viser bilder av arbeider tegnet/malt/svidd (svipenn) av Irén Tvedt Asbjørnsdatter FærevaagMin bakgrunn er fra grafisk hvor jeg har jobbet som tegner, grafisk designer, Mac-operatør og grafiker med svennebrev. 


Foretaksnavn: "Færevaag kreativ", org.nr.: 918 901 051 


Tegning og maling har undertegnede holdt på med så lenge jeg kan huske, men som voksen ble blyanter og pensler lagt bort. Etter nærmere 20 år fant jeg tegnesakene frem igjen, og finner stor glede i å tegne spesielt ville dyr og fugler. Etterhvert har jeg begynt å tegne mennesker også. Tegnegleden er i fokus, og tegnemessige utfordringer er kjekt.

Jeg bor "på landet", på øyen Tysnes i Sunnhordland. Her har jeg egen tegnestue med flott utsikt mot det høyeste fjellet på øyen; "Tysnessåto". Utsikten til den flotte naturen, og det skiftende vestlandsværet, er inspirasjon i seg selv.

Tegnestuen er innredet med en blanding av nytt og gammelt. Bilder og gjenstander med stor affeksjonsverdi skaper en koselig atmosfære det er godt å jobbe i. Timene fyker fort når jeg svinger blyantene mens jeg lytter til musikk. Stereoanlegget mitt fra 1989, har kommet til heder og ære igjen, og det er ren nostalgi å lytte til de gamle LP'ene...

Jeg påtar meg gjerne tegneoppdrag, og tegner etter foto. Nærmere opplysninger om fotoreferanse, priser osv, finner du under fanen: "Priser/bestilling".

I tillegg til å tegne med gråblyanter liker jeg å utforske andre medier, f.eks akvarellblyanter, pasteller og på vårparten i 2021 investerte jeg i svipennutstyr. En utrolig spennende og artig hobby jeg gleder meg til å utforske nærmere, nybegynner som jeg er.

Ting jeg har dekorert med svipenn, på årets sommerutstilling på Årbakka Handelsstad på Tysnes, våren/sommeren 2021: